За силния пол романтиката в една връзка е също толкова важна, колкото и за жените. В периода на букети от бонбони е обичайно да разменяте сладки изненади с надеждата да зарадвате сродната си душа. Но след като връзката достигне ново ниво на интимност, подаръците стават по-сериозни, особено когато става въпрос за рождени дни.

Можете да подарите пръстен на мъж!


Общоприето е, че мъжът трябва да подари златен пръстен на жената. Нарушавайки традициите и нарушавайки правилата, Вие получавате основното предимство - ефекта на изненадата, а това е половината от успеха на всеки подарък.

Преди да решите да закупите пръстен за любимия човек в чест на рождения му ден, уверете се, че изненадата ще бъде приятна.

Ако Вашият приятел по принцип не носи никакви аксесоари, изберете нещо друго за него - пръстенът им вероятност да събира прах в кутията. Но основната цел на бижутата е постоянното напомняне за Вашата любов.

Гривна, часовник в метален корпус и копчета за ръкавели са най-близките "съседи" на пръстена. Те трябва да му съответстват по цвят и стил.

Опитайте се да запомните от какво се интересува Вашият приятел или мъж. Един запален фен ще хареса пръстен с гравирана емблема на любимия отбор. Моторист ще оцени голям пръстен от бяло злато с черна вложка.

Опитайте се да разберете точния размер на пръстена. Има два варианта да измерите обиколката на пръста и да не се издадете.

Първият е да действате, докато той спи: вземете нееластичен конец, увийте го около пръста си и разделете получената дължина на 3,14. Цифрата трябва да бъде закръглена - това ще бъде размерът.

Колкото по-големи са пръстите, толкова по-масивен може да бъде пръстенът. Харесвате ли широки модели с височина над 8 мм? Изберете бижута, които са с 0,5 мм по-големи от стандартния размер. Лесно ще премине през ставата на пръста и ще седи удобно на фалангата.

Вторият е по време на парти с приятели да проведете забавно проучване и да измерите пръстите на всички присъстващи. Измислете сами тема, например: „Който има най-дебелите пръсти, отива да мие чиниите“. Запомнете числото, което гаджето Ви дава, и направете изчисленията по-късно.

Романтични начини да подарите пръстен у дома

Човек може да не мисли особено за това как да даде пръстен на приятелката си. Достатъчно е той да я покани на романтична вечеря и в подходящия момент да отвори кадифена кутия, в която ще блести диамантено бижу - изненада, наслада и нескрито щастие на лицето на годеника са осигурени.

За дамите предлагаме други начини - по-сложни в изпълнение, но не по-малко романтични. Ако искате да поднесете своя подарък у дома, опитайте:

Сбъднете мечтата на мъжа за приключение. Поставете пръстена в малък сандък и го скрийте на уединено място в апартамента. Начертайте карта на съкровищата, където банята се превръща в езеро, спалнята се превръща в пещера, а кухнята се превръща в тропическа градина. Можете предварително да "състарите" хартията чрез изваряване. След потапяне в чаения разтвор листът ще придобие благороден цвят и ще стане като истински пергамент. Маркирайте с кръстче местоположението на "съкровищата" и подайте картата на Вашия човек. Ще видите с каква страст ще търси подаръка!

Направете си романтична закуска. Пригответе любимите си ястия и красиво подредете масата. Навийте белите салфетки на тръба и ги закрепете с пръстен. Само не крийте бижутата в кроасан или сандвич – рано сутрин гладен и все още сънен човек може просто да погълне пръстена заедно с вкусната храна.

Как да подарите бижута извън дома?

Не искате да останете вкъщи на почивка? Отидете на екскурзия, ресторант или кино - можете да поднесете подарък по оригинален начин във всяка ситуация. Ето още няколко идеи.

Мисия за пръстена. Стаите със загадките са много популярно забавление. Почти всички големи градове имат свои места за бягство. Ако планирате да завършите загадките, уговорете предварително с организаторите - нека скрият кутията с пръстена, така че да стане награда за последната изпълнена задача.

Разходка по плажа. Ако имате късмета да празнувате рождения си ден в курорт, отидете на морето. Преди това купете мида в магазина за подаръци и поставете пръстен в нея. Докато гаджето Ви се пече на слънце или плува, скрийте необичаен калъф в пясъка или камъните и след това привлечете вниманието му към красива мида.

Романтично пътуване. Кутийката с пръстена може да се постави и в колата. Няма да се налага да търсите подарък дълго време, ако го окачите вместо обичайния аромат на огледалото за обратно виждане или го фиксирате с двустранна лента директно върху таблото.

Кутия за мъжки пръстен трябва да бъде по-строга форма, отколкото за жена. Впечатляващо изглеждат бургундски, тъмносини и черни калъфи: кадифе или кожа. Качеството на опаковката трябва да е перфектно - именно тя създава първото впечатление за подаръка.

Надяваме се с тази статия да сме Ви дали идея за това как да поднесете пръстен на Вашия избранник! Запомнете, че няма правила! Така, че действайте смело!