Епоксидната смола в момента става много популярна поради факта, че от нея могат да бъдат направени огромен брой артикули, вариращи от малки бижута до големи масивни мебели. Може да се комбинира с различни материали: пластмаса, дърво, камъни, стъкло, изсушени растения и други неща. Използвайки епоксидна смола за бижута дизайнерите значително разширяват границите на творчеството и успяват да създадат невероятни бижута.

Епоксидната смола е модерен материал, който производителите на бижута използват за създаване на висулки, обеци, гривни и много други бижута. Те винаги изглеждат много стилни и необичайни, защото „епоксидната смола“ почти напълно имитира гладко и лъскаво стъкло.

В бижутата от епоксидна смола можете да намерите почти всичко: от сухи цветя и листа, насекоми, мъниста, блясък, миди, часовникови механизми, зъбни колела и много други. Изборът на бижуто зависи единствено от полета на Вашето въображение.


Ръчно изработените бижута от епоксидна смола са оригинални бижута, които са предимно уникални и много впечатляващи. С такава декорация определено няма да останете незабелязани във всяка ситуация. Освен това подхождат на всяка визия и стил. Предимството на бижутата от епоксидна смола пред другите материали е тяхната здравина и издръжливост. Имат красив гланц, който не избледнява с времето. И също така устойчив на повреди. Ако бижуто Ви изведнъж спре да блести, просто го избършете добре с мека кърпа.

Бижутата от епоксидна смола са добри като подарък или сувенир, защото определено ще бъдат запомнени и ще се открояват на фона на други аксесоари.

Висулките, направени от епоксидна смола могат да се използват като талисман за късмет, който да защитава и помага във всякакви житейски ситуации. И ако тази висулка също е необичайна, то определено ще зарадва очите на Вашето изображение и ще донесе увереност и добро настроение

Малко история за епоксидната смола

Преди появата на съвременните епоксидни съединения (или, с прости думи, „смоли“), занаятчиите се опитваха да работят с епоксидно лепило. Но след като продуктите се втвърдяваха, се появяваше неприятен жълт цвят, а при изливането на формичките се образуваха много мехурчета, които трудно се премахват.

Появата на специални епоксидни съединения за изработка на бижута се превърна в истински подарък за абсолютно всички занаятчии. Вярно е, че дълго време не беше толкова лесно да се намери това „съкровище“ за продажба. Но сега в почти всеки магазин за занаяти можете да закупите епоксидна смола.


Епоксидна смола за бижута

Бижутата със свежи цветя са необичаен и оригинален аксесоар. Бижутата от истински цветя изглеждат едновременно ярки и нежни, придават слънчево лятно настроение и веднага привличат вниманието. 

UV смолата е нетоксична, няма остра миризма, висока якост, не предизвиква алергии и е лесна за използване. След втвърдяване смолата наподобява стъкло, прозрачна е и не се огъва. Висулка, обеци или гривна ще бъдат отличен подарък за всеки повод за любим човек или за самите Вас си.

Епоксидната смола за бижута се използва в различни индустрии. От него се правят стъкло, лепило и пластмаса, а също така може да действа като уплътнителна смес. Използва се в машиностроенето, радиотехниката, корабостроенето и бижутерията. Боядисването с епоксидна смола създава отделен вид изкуство по поръчка, което е много сложно и много възнаграждаващо.

Смолата за бижута се използва само с втвърдител. Когато съставките се смесят, смолата се втвърдява и става като стъкло или прозрачен скъпоценен камък. Този материал е много здрав и издръжлив, без мирис и е устойчив на химикали.

Смолата за бижута при разреждане е течна и вискозна. При втвърдяване става прозрачен и плътен като стъкло, но е много по-здрав и не се чупи след втвърдяване. Бижутерската смола може да бъде подложена на физическо въздействие, полирана, пробивана, нарязвана и т.н.

Смолата за бижута е отличен заместител на стъклото и скъпоценните камъни при създаването на бижута. Разгледайте нашата колекция бижута от смола ТУК